Dit is Zorin OS 12

Zorin OS 12.4 is de nieuwste versie en is wereldwijd bekend.
Zorin OS 12.4 verbind mensen…

Het bureaublad van Zorin OS 12

bureaublad-zorin-os-12

 

Zorin OS 12 is de grootste uitgifte sinds het ontstaan van Zorin OS.

Met deze nieuwe versie introduceert Zorin Group een compleet nieuwe desktop ervaring, die er voor zorgt dat uw computer gebruiksvriendelijker, krachtiger en leuker is.

12

 

Zorin desktop 2.0

Zorin Group heeft de desktop gebruikersomgeving in Zorin OS 12 volledig opnieuw gemaakt. Deze nieuwe versie wordt gestuurd door de Gnome Shell 3 die een enorme grote variëteit aan nieuwe functies bevat.

Activiteiten overzicht.

Met een druk op de super toets (Windows logo toets) op uw toetsenbord kan u meteen alles zien wat er gebeurt op uw computer in het Activiteiten Overzicht.

Elk venster en elk bureaublad worden zichtbaar in het Activiteiten Overzicht waarbij u toepassingen die open staan kunt verschuiven, organiseren en reorganiseren of op een nieuw bureaublad zetten. Er wordt telkens een nieuw bureaublad gecreëerd als het voorgaande in gebruik is, zo komt u nooit aan een tekort van werkruimtes.

 

.

.

Universele zoekfunctie.

Van zodra u begint te typen in het Activiteiten Overzicht venster begint er een zoekactie binnen uw computer en daarbuiten. Niet alleen kunt u geïnstalleerde toepassingen vinden maar de Universele zoekfunctie suggereert ook nieuwe toepassingen die u kunt downloaden van het Software centrum terwijl u typt. Daarnaast kunt u nu ook zoeken naar bestanden en zelfs binnen de toepassingen.

Met dank aan de zoek providers kunnen toepassingen de Universele zoekfunctie uitbreiden, zodat u kunt zoeken naar een stad of lokale tijd of voer een wiskundige berekening in en krijg de uitkomst te zien zelfs zonder de toepassing Calculator te openen.

 

search

 

Notificaties.

De ontwikkelaars van Zorin Group hebben notificaties toegevoegd die beter uitvoerbaar zijn dan ooit tevoren. Meldingen zijn nu interactief, dus niet alleen houden ze u op de hoogte van wat er nieuw is in real-time, maar ze laten u ook maatregelen nemen zonder onderbreking van uw werk waar u mee bezig bent.

notification

 

Hebt u een notificatie genegeerd of verworpen, dan kunt u het nog steeds terug vinden als u op de klok klikt onderaan rechts in uw taakbalk, daarin vindt u alle evenementen en herinneringen.

messagetray

 

Verbeterd scherm ondersteuning.

De Zorin Desktop ondersteunt nu geavanceerde scherm toepassingen op nieuwere computers. Wanneer gebruik wordt gemaakt van Zorin OS 12 op een laptop of een tablet met hoge resolutie waarden, dan zal de gebruikersomgeving zich automatisch aanpassen en schalen. Op deze manier zullen knoppen en tekst op dezelfde plaats blijven staan en geoptimaliseerd worden – ze worden fijner en duidelijker weergegeven.

De nieuwe desktop is ontworpen met Touch screen in het achterhoofd, zodat gebruikers met tabletten en converteerbare laptops kunnen genieten van een meer comfortabele gebruikerservaring.

Er zijn nieuwe vingerbewegingen geïntroduceerd om beter te kunnen navigeren.

Als uw laptop een ingebouwde lichtsensor heeft zal de helderheid van het scherm zich intelligent aanpassen op basis van de verlichting in uw omgeving.

 

Vertrouwdheid.

De ontwikkelaars van Zorin Group hebben ontzettend hard gewerkt om alle nieuwe functies van de Zorin desktop toegankelijk en eenvoudig in gebruik te maken. Daarom hebben zij een suite van desktop-extensies gemaakt die Zorin OS laten werken en zich gedragen als de desktop waarmee u bekend was. Alles is precies waar u het verwacht, zodat het niet nodig is om iets nieuws te leren en kunt u direct profiteren van uw nieuwe desktop.

familiarity

 

Dit is slechts het topje van de ijsberg van wat er nieuw en beter is in Zorin Desktop 2.0. Dankzij de honderden nieuwe functies in deze release, heeft Zorin OS 12 ’s werelds meest krachtige desktop.

Ontwerp verbeteringen.

Met de nieuwe Zorin Desktop 2.0-omgeving komt er een fris nieuw uiterlijk. De donkere tinten van de interface shell zorgen voor een contrast tussen zichzelf en de applicatie vensters om een duidelijk onderscheid te maken tussen de systeem gebruikers omgeving en het werk waarop u gefocust bent.

contrast

 

Veel applicaties profiteren nu van de menubalk waarin de venster knoppen en regelaars van de applicatie samengevoegd zijn in één balk. Het resultaat is een slanker nieuwe look voor uw applicaties die bovendien meer ruimte vrijmaakt op uw scherm.

headerbar

 

De applicatie THEMA heeft belangrijke verfijningen en bug fixes gezien. In veel apps waarbij de inhoud centraal staat, is donker-modus nu automatisch ingeschakeld om afleiding van de interface controles te verminderen.

darkmode

 

Zorin OS 12 introduceert een prachtige nieuw icoon thema’s gebaseerd op Paper. Met een ontwerp gebaseerd op vlakke geometrische vormen en felle kleuren, zal dit nieuwe icoon thema uw desktop mooi elegant en modern ogend doen uitzien.

icons

 

Veel subtiele ontwerp verbeteringen zijn aangebracht in de hele desktop, zoals de invoering van het systeem Roboto lettertype en de nieuwe prachtige animaties die desktop interacties óók begrijpelijker maken.

Zorin OS heeft altijd het gebruiksvriendelijke design als zijn Poolster aanzien en met versie 12 hebben we de lat nog verder verhoogd.

 

Zorin uiterlijk.

De ontwikkelaars hebben de functionaliteit van de Zorin Look Changer en de Zorin Theme Changer samengebracht in één enkele applicatie genoemd Zorin Appearance. Met een enkele klik op de knoppen kan u de desktop lay-out veranderen in een van de Windows versies of de Gnome 3 versie. Premium edities van Zorin OS 12 zullen ook de Ubuntu, Gnome 2 en de Mac OS lay-out mee krijgen.

Nu laat Zorin Appearance nog meer gedetailleerd aspecten van de desktop zoals lettertype, animaties en vensters aanpassen om er maar een paar te noemen. Zorin Appearance is nu de plaats voor aanpassingen aan jouw desktop simpel en snel.

 

 

Een nieuwe manier om software te ervaren.

Zorin OS 12 introduceert de nieuwe en snellere Software store. De software store is nu de beste manier om software en applicaties te zoeken, installeren en onderhouden of te upgraden. Het is nu het centrale punt van de Zorin OS applicatie ecosysteem.

software

 

Chromium webbrowser.

Chromium is nu verkozen tot de nieuwe standaard webbrowser voor Zorin OS 12. Als de open bron gebaseerde versie van Google Chrome biedt Chromium een geweldige gebruikers ervaring. Van zijn duizelingwekkende snelheid tot zijn duizenden extensies van de Chrome Web Store, surfen op het net in Zorin OS is een heel stuk beter geworden.

chromium

 

Google integratie.

In Zorin OS 12 kunt u uw Google account linken en kan u browsen naar je Google Drive bestanden vanuit de bestandsbeheerder en zelfs uw gesynchroniserende foto’s bekijken in de foto’s applicatie van Zorin OS 12. Simpel open het Online Accounts panel via settings om in te loggen in uw Google account en u bent klaar.

Nieuwe applicaties.

Er is in Zorin OS 12 een hele reeks nieuwe applicaties opgenomen zodat u meer en beter dingen gedaan krijgt.

Gnome Landkaarten.

De applicatie Gnome Landkaarten laat u landkaarten zien en satelliet foto’s van heel de wereld. Stippel uw routes uit voor wanneer u gaat rijden met de auto of fiets of gewoon wandelen van punt A naar punt B.

maps

 

Het weer.

Het Weer geeft u een esthetisch uitzicht op de weersomstandigheden en prognoses in binnen- en buitenland.

weather

 

Foto’s

Foto’s heeft de Shotwell Photo Manager vervangen in Zorin OS 12. Het introduceert een ongeëvenaarde integratie met de desktop en werkt prachtig met uw online accounts.

photos

 

Video’s

De nieuw geïntroduceerde video applicatie werkt nu met online video bronnen zoals YouTube, Vimeo en wereldwijde nieuws kanalen, dus elke video is maar één druk op de knop van u verwijderd.

videos

 

Geüpdatet Systeem applicaties en Technologieën.

Veel van de ingebouwde systeem applicaties hebben verbeteringen gekregen, zowel visueel als onder de motorkap.

Zorin OS 12 wordt aangedreven door Linux Kernel-versie 4.4, die nu werkt met nog meer hardware en introduceert prestatieverbeteringen en verbeteringen in de beveiliging.

Zorin OS 12 is gebaseerd op Ubuntu 16.04 en zal updates ontvangen tot april 2021.

Met Zorin OS 12, introduceren we een nieuw uitgifte schema om de toekomst (mee) in te gaan. Grote releases van Zorin OS zullen nu eens in de 2 jaar worden gemaakt. Tussendoor zullen punt releases worden gemaakt die incrementele updates van de ingebouwde apps zullen omvatten, evenals ondersteuning voor nieuwe hardware, security updates en diverse verbeteringen onder de motorkap. Dit geeft u de optimale balans tussen de robuustheid van beproefde en geteste technologie en de nieuwste en beste functies. Door te focussen op één versie tegelijk, zullen we in staat zijn om de best mogelijke ervaring voor iedereen te bieden met behulp van Zorin OS.