Nieuwtjes en mededelingen

 

Maandag 13 augustus 2018

We verwelkomen een upgrade van Zorin naar 12.4 en dat is meteen de laatste upgrade in de serie Zorin OS 12, het is uitkijken naar de herfst periode voor een heel nieuwe besturingssysteem.

Donderdag 15 maart 2018

We verwelkomen een upgrade van Zorin OS 12.3

Vrijdag 8 september 2017

Beste lezer,

Het is zo ver, Zorin OS Group heeft zojuist bekend gemaakt dat zij Zorin OS 12.2 vrijgeven. En ze hebben meteen gezorgd dat zowel Zorin OS Core, Lite en Educational beschikbaar zijn in de nieuwe 12.2 versie.

Deze versie brengt nieuwe innovaties uit de Open Source-gemeenschap samen met een bekende gebruikersinterface, die bijna geen leercurve vereist voor pc-gebruikers.

Zij hebben zich gericht op de verfijning van de bureaubladomgeving en kerntechnologieën, waardoor het systeem wordt voorbereid op een nieuwe klasse van gebruikers die een snellere, krachtiger en veilige computerervaring zoeken.

Bureaublad prestaties en gebruikers verbeteringen.

De Zorin Desktop-omgeving is opgewaardeerd met snelheids- en stabiliteitsoptimalisatie voor de software en meer responsieve gebruikersinteractie. Als u de standaard bureaublad-layout gebruikt, kunt u nu over de voor vertoningen van het venster in het paneel zwaaien om een full-size kijk te krijgen, waardoor u sneller kunt vinden waar u naar op zoek bent. Deze verbeteringen helpen het Zorin OS-bureaublad gemakkelijker en meer intuïtief te maken voor nieuwkomers.

Voor wie reeds Zorin OS 12.1 heeft geïnstalleerd:

Als u Zorin OS 12.1 al hebt gedownload en geïnstalleerd, kunt u uw systeem op 12.2 bijwerken door de laatste updates van de Software Updater te installeren.

Voor wie de nieuwste kernel wilt hebben:

Om te upgraden naar de nieuwere Linux-kernel- en grafische ondersteuningstapel in Zorin OS 12, kunt u de Terminal openen (door op Ctrl + Alt + T te drukken) en het volgende commando invoeren:

sudo apt install --install-recommends xserver-xorg-hwe-16.04

Wenst u meer informatie? Surf dan snel naar het forum, maak er gratis een account aan en vraag gratis maar raak en krijg uiteraard gratis antwoorden.

Dinsdag 4 juli 2017

De Lite versie van Zorin OS 12 is een feit… Zorin OS Group heeft vandaag de release bekend gemaakt van Zorin OS 12 Lite: https://zoringroup.com/blog/2017/07/04/zorin-os-12-lite-is-here-one-giant-leap-for-lite/

Zorin OS Lite ademt nieuw leven in oude computers. Het heeft een lichtgewicht desktop omgeving met de nieuwste software en geeft u een snelle computer, zelfs aan computers van 14 jaar oud.

Maandag 12 juni 2017

Het is zover, Zorin Group heeft de release bekendgemaakt van de nieuwe Zorin OS 12.1 Lite beta versie: https://zoringroup.com/blog/2017/06/12/zorin-os-12-lite-beta-one-giant-leap-for-lite/

Let wel op! Dit betreft een beta versie en er zullen ongetwijfeld nog bugs inzitten. Het is dan ook nog niet de bedoeling om het als definitief besturingssysteem te gaan gebruiken. Maar wie er zin in heeft kan het al eens gaan testen.

Zaterdag 10 december 2016

Zorin OS Nederlandse Gemeenschap wenst al haar trouwe Zorin-leden en bezoekers van het forum en de website fijne feestdagen en een super fantastisch 2017 toe.

 

Vrijdag 18 november 2016

Het is zover, Zorin Group heeft de release van Zorin OS 12 Core LTS en Ultimate bekend gemaakt.

Het is een totaal nieuw besturingssysteem geworden gebaseerd op Ubuntu 16.04 en de 4.4 Linux Kernel versie.

De desktop omgeving is nu Zorin Desktop 2.0 versie die gebaseerd is op de Gnome Shell

Zorin 12 Core LTS 32-bit en 64-bit zijn hier beschikbaar voorlopig.

Dinsdag 20 september 2016

Gisteren heeft het officiële Zorin OS Group de release bekend gemaakt van de nieuwe Zorin OS 12 Beta.

bureaublad-zorin-os-12

Deze beta versie is een test versie en niet bedoeld om als definitieve OS te installeren.

U kan de beta versie van hier downloaden.

Maandag 29 augustus 2016

Vandaag bestaat het Nederlandse Zorin OS 1 jaar en dat vieren wij.

Wie had dit ooit kunnen voorspellen… wat verleden jaar begonnen was op 29 augustus 2015 als een hobby samen met Fcbrugge en Jaantje (twee collega’s) had van in het beginne geen hoge verwachtingen. We hadden zoiets van “het is een hobby en als we dertig leden vergaren zouden we al heel content mogen wezen”. Maar het forum heeft onze stoutste dromen overtroffen met momenteel 54 leden en het groeit verder aan. We wilden in de eerste plaats een Nederlandse vertaling zijn van het Ierse Zorin OS website en dat lukte ons nog ook en verder zijn we op het forum begonnen met mensen te helpen die vragen hadden en zijn we ook aan de slag gegaan om Nederlandstalige handleidingen te maken.

Vandaag is het forum een schat aan informatie en toegankelijk voor iedereen, zowel als gast of als lid. Alleen leden kunnen reacties plaatsen en vragen stellen. Hierbij nodigen we dan ook iedereen uit om gratis lid te worden van het forum en gratis antwoorden te krijgen op uw vragen. U kan het forum hier bezoeken: Zorin OS Nederlandse Gemeenschap Forum

Ondertussen hebben we van de officële Zorin Group een plaatsje gekregen in hun officiële forum wat we alleen maar kunnen toejuichen en heten wij voortaan het Zorin OS Nederlandse Gemeenschap.

Dit alles hebben we te danken aan onze talrijke bezoekers, leden en zeker niet te vergeten het team dat zijn uiterste best doet het forum in goede banen te leiden en vragen van onze bezoekers proberen op te lossen.

Als beheerder wil ik dan ook iedereen van harte bedanken voor de bezoekjes, vragen van de leden en de inzet van het vrijwillige team die het forum op hun schouders dragen.

Proficiat allemaal.

Vrijdag 29 april 2016

De stad Vicenza kiest voor Zorin OS.

Foto van Francesco Ongaro
Foto van Francesco Ongaro

De stad Vicenza in Italië is begonnen met een piloot-programma om alle computers van de gemeente die nu draaien op Microsoft Windows te migreren naar Zorin OS.

Dankzij de prestaties, flexibiliteit, kosten en gebruiksgemak van het systeem werd Zorin OS geselecteerd om Windows te vervangen op 700 werkstations waaraan 895 werknemers dagelijks mee werken.
Het proefproject werd deze morgen aangekondigd op de persconferentie door Filippo Zanetti, wie de wethouder voor vereenvoudiging en innovatie is bij de gemeente Vicenza.
De komende weken zal Zorin OS worden geïnstalleerd op een aantal computers van de gemeente.
Na de eerste fase van het pilootproject wordt er gepland om de rest van de werkstations uit te rollen en te gaan installeren op alle werkplekken van de gemeente.

Dit initiatief is er gekomen nadat men afgelopen zomer ook al een project had doorgelopen waarin Zorin OS werd geïnstalleerd op de computers van de school in Vicenza.
Om onnodige uitgaven voor het upgraden van een 40-tal computers in het computerlab-lokaal had Albano Battistella (een vrijwilige ouder) Zorin OS er op geïnstalleerd wat een succes bleek te zijn.
Studenten en docenten van de Comprehensive Institute, die 11 scholen bevat genieten nu van een snelle en betrouwbare computerervaring zonder extra kosten.

Wij wensen natuurlijk de gemeente Vicenza het allerbeste en veel succes met hun onderneming in Zorin OS.
Wij zijn van mening dat de overstap naar Zorin OS vele voordelen zal meebrengen voor de bevolking , scholen, organisaties en gemeenten in Italië en overal ter wereld die het voorbeeld van Vicenza volgen.

Bron: Città di Vicenza / de stad Vicenza

Foto van: Francesco Ongaro – (CC BY-SA 3.0)

 

Maandag 15 februari 2016

Goed nieuws voor de zakenwereld en voor wie een trage of oude computer heeft. De nieuwe uitgifte van Zorin OS 11 Business voor de zakenwereld en Zorin OS 11 Lite voor de oude computers is een feit.

U kan de software hier downloaden.

Laten we even beginnen met de Zorin OS 11 Business, dit besturingssysteem is speciaal voor de zakenwereld ontworpen. Het bevat alle tools die u nodig heeft om uw zaken met succes uit te voeren. U vindt er een schat aan software met inbegrip van apps voor de boekhouding, database, retail, tekstverwerking, spreadsheets en nog veel meer.

Voor 8.99 € kan u beschikken over de beste en meest vooruitstrevende besturingssysteem voor uw bedrijf. Onze exclusieve Premium software evenals Zorin Premium Installatie ondersteuning is ook inbegrepen. Met de toegevoegde verbeteringen van de Zorin OS 11 reeks van besturingssystemen, kunt u er zeker van zijn dat uw bedrijfscomputers beter dan ooit zullen draaien, terwijl de verbeterde hardware-ondersteuning en geheel nieuwe software ervoor zorgt dat je de beste ervaring krijgt, ongeacht welke computer u gebruikt.

Nog even meegeven aan de zakenmensen dat Zorin OS 11 Business veiligheid-updates krijgt tot juli 2016! U dient zich er dus van te vergewissen dat deze editie alleen maar goed is om te testen en niet als definitief besturingssysteem te gebruiken in uw bedrijf. Om een definitief besturingssysteem te gebruiken raad ik u aan momenteel gebruik te maken van Zorin OS 9 Business LTS hetgeen een lange termijn ondersteuning heeft tot april 2019. Anderzijds kan u nog even wachten tot de nieuwe LTS editie er aan komt dit jaar in 2016.

De nieuwe Zorin OS 11
De nieuwe Zorin OS 11

En dan is er ook nog Zorin OS 11 Lite.

Zorin OS 11 Lite is de nieuwste en beste versie van ons besturingssysteem speciaal ontworpen voor Linux nieuwkomers die gebruik maken van oude en niet-krachtige hardware. Deze versie is gebaseerd op de Kubuntu 15.10 en maakt gebruik van de LXDE desktop omgeving tot een van de snelste en meest veelzijdige interfaces voor niet-krachtige en oude computers. Deze nieuwe release bevat vernieuwde software, verfijnd beeldmateriaal en onder de motorkap verbeteringen voor een betere compatibiliteit en prestaties van de hardware. Alles van de gebruikers omgeving tot de selectie van software is geoptimaliseerd om zo soepel en doelmatig mogelijk te draaien op de computer. Zorin OS Lite verpakt de meest essentiële kenmerken van Zorin OS in een lichtgewicht pakket dat snel draait op zelfs de oudste en laagstespecificatie computers.

Nog even ter verduidelijking: Zorin OS 11 Lite is geen LTS versie maar een tussenliggende versie voor testers en ontwikkelaars en hobbyisten. Deze versie van Zorin OS 11 Lite heeft veiligheid updates tot juli 2016. Wilt u de stabiele versie van Zorin OS dan raad ik u aan Zorin OS 9 Lite te gebruiken, dit is een LTS versie met veiligheid updates tot april 2019. U kan anderzijds ook nog even wachten tot er dit jaar nog een nieuwe LTS editie uitgegeven wordt.

Donderdag 4 februari 2016

Hij is er… met trots en veel plezier kunnen wij u mededelen dat de uiteindelijke uitgifte van Zorin OS 11 Core en Ultimate een feit zijn.

Zoals u eerder reeds kon lezen heeft het Zorin OS ontwikkelaars team kosten nog moeite gespaard om er weer eens een geweldig besturingssysteem van te maken.

Deze keer hebben zij zich gericht op het verbeteren van de algemene gebruikerservaringen en daarbij de kleinste details niet uit het oog verloren maar ook oog hebben gehad voor het algehele concept.

Er is bijvoorbeeld een verbeterde scroll-balk gemaakt. Voorheen was de scroll-balk nogal fijntjes aan de zijlijn uitgevallen maar deze keer is deze echt verbeterd door er voor te zorgen dat hij breder wordt als u er met uw cursor naar toe gaat. Zo kan u beter scrollen naar de gewenste plaats en ook voorbeeldig meegenomen is dat er een blauwe gloed tevoorschijn komt onderaan de pagina als u het einde hebt genaderd.

scrollingEr is dus weer veel nieuws te ontdekken in Zorin OS 11 Core en zeker in de Ultimate.

Download links kan u hier terugvinden.

Nog even ter verduidelijking: Zorin OS 11 is geen LTS versie maar een tussenliggende versie voor testers en ontwikkelaars en hobbyisten. Deze versie van Zorin OS 11 heeft veiligheid updates tot juli 2016.

Wilt u de stabiele versie van Zorin OS dan raad ik u aan Zorin OS 9 te gebruiken, dit is een LTS versie met veiligheid updates tot april 2019.

Verder kan ik u vertellen dat Zorin OS 11 gebaseerd is op Ubuntu 15.10 en de kernel versie 4.2 gebruikt.

Voor de nieuwe uitgifte van een LTS versie is het nog even wachten.

Dinsdag 19 januari 2016

Met trots en opgetogen kunnen wij u mededelen dat er een nieuwe uitgifte is van Zorin OS.

Hier is Zorin OS 11.

De nieuwe Zorin OS 11

We zijn verheugd om de release van de Zorin OS 11 Beta aan te kondigen. Dit is een pre-release versie die wij gemaakt hebben om uw feedback te krijgen van wat we tot nu toe hebben opgebouwd.

Met Zorin OS 11, hebben we ons gericht op het verbeteren van de algehele desktop en gebruikers ervaring, van de kleinste details tot het grotere plaatje.     In aanvulling op het aanvoeren van nieuwe en verbeterde versies van onze standaard vooraf geïnstalleerde toepassingen, hebben we nieuwe toepassingen opgenomen om u te helpen meer gedaan te krijgen in Zorin OS in een snellere, betere en meer leukere manier. Deze toepassingen zijn onder andere een ingebouwde contacten manager, uurwerk-klokken waarmee u een alarm kan instellen, een timer, stopwatch, evenals uitzicht op de tijd in verschillende delen van de wereld en een eenvoudige en mooie nieuwe videospeler.

clocks-contacts-1024x444

video-1024x496

We hebben ook verbeteringen aan het thema en artwork aangebracht om ervoor te zorgen dat Zorin OS er beter uitziet dan ooit. Nieuw bij de Zorin Thema Changer is een grijze variant van de Zorin OS thema, verkrijgbaar in licht, donker en zwarte varianten.

Grey-1024x426

Zorin OS 11 is gebaseerd op Ubuntu 15.10 en wordt geleverd met de vooraf geïnstalleerde en bijgewerkte Linux Kernel 4.2 oplossingen, verbeterde hardware-ondersteuning en prestatieverbeteringen.

Zoals altijd, Zorin OS 11 maakt gebruik van de Zorin Desktop omgeving met Zorin Menu voor ongeëvenaarde maatwerk en de Zorin Look-wisselaar voor ultiem gebruiksgemak. We hebben ook terug onze Zorin webbrowser Manager er bij gezet voor de eenvoudige installatie van webbrowsers.

U kunt de Zorin OS 11 Beta hier downloaden. Wij hopen dat u zult genieten van het uitproberen.

Woensdag 25 november 2015

Op het forum is het nu ook mogelijk om Zorin OS besturingssysteem .iso-bestanden te downloaden via Sourceforge.

Bij elke download pagina is er ook een hash MD5 checksum toegevoegd zodat u het .iso-bestand gemakkelijk kan controleren op zijn volledigheid na de download.

Zondag 30 augustus 2015

Het forum is online gegaan en kan u hier een bezoekje brengen:

Nederlands Zorin Forum

Hebt u een vraag of wilt u gewoon eens goeiedag komen zeggen in de chat-functie maak dan gratis een account aan, het is compleet gratis!

Ook de hulpverlening is compleet gratis.

woensdag 26 augustus 2015

Wij hebben een facebook pagina opgericht en wat zou het fijn zijn als u ons leuk vind.
Op de facebook pagina zullen er ook berichten geplaatst worden zoals hier in het blog.

Dus kom zeker maar eens kijken.

vrijdag 7 augustus 2015

Zorin OS 10 Lite en Business zijn uitgebracht.

Zorin 10 blog 1

Wij zijn blij te kunnen melden dat Zorin OS 10 Lite en Business zijn uitgebracht.

Zorin OS 10 Lite is de nieuwste en beste versie wat we uitbrengen als besturingssysteem speciaal gemaakt voor nieuwkomers in Linux die gebruik maken van oude computers met lage systeem eigenschappen.

Deze uitgebrachte versie is gebaseerd op Lubuntu 15.04 en gebruikt de LXDE bureaublad omgeving wat voorziet in de snelste en meest veelzijdige interfaces en toepassingen voor oude computers. Deze nieuwe versie van Zorin OS 10 Lite bevat software die geüpdatet is en verfijnde visuals heeft als ook nieuwe geïntegreerde software geschikt voor de beste lichtgewicht desktop ervaringen.

Zorin OS 10 Business getuigd van de meest geavanceerde desktop-software met krachtige en uitgebreide tools die u helpen uw bedrijf op betere software te draaien. Met de toegevoegde verbeteringen van de Zorin OS 10 reeks besturingssystemen, kunt u er zeker van zijn dat uw bedrijf computers beter draaien dan ooit, terwijl de verbeterde hardware ondersteuning en geheel nieuwe software ervoor zorgt dat de beste ervaring krijgt, ongeacht welke computer u gebruikt.

U kan Zorin OS 10 Lite en Business downloaden van deze webpagina: downloadpagina.

zaterdag 1 augustus 2015

Hoeraa…

Zorin OS 10 Core & Ultimate zijn uitgekomen.

Zorin 10 blog 1

.

We zijn heel blij dat we u kunnen aankondigen dat Zorin OS 10 een feit is met de mogelijkheid van Zorin OS 10 Core en de Ultimate edities.

Zorin OS 10 is ons beste en mooiste uitgave ooit. We hebben grote vooruitgang geboekt met de visuele styling in Zorin OS. In aanvulling op de verfijnde en geperfectioneerd desktop thema en de nieuwe standaard FreeSans desktop lettertype, hebben wij een prachtige nieuwe icoon thema geïntroduceerd, op basis van de elementaire en elementaireadd icoon thema’s. Dit is de eerste grote revisie sinds Zorin OS 2.0.

icons blog 1

.

De Zorin Theme Changer is uitgebreid, met de opname van nieuwe thema kleuren: groen, oranje en rood naast het klassieke blauwe thema van vorige versies van Zorin OS.

Themes blog 1

.

Met Zorin OS 10, hebben we de selectie van standaard applicaties vernieuwd met de toevoeging van een gestroomlijnde nieuwe Media Player, de schitterende Geary Mail-client, Calendar app en de nieuwe activiteit Journal, hiermee ziet u de bestanden en documenten die u hebt gewerkt met Based de duur en het tijdstip gedurende de dag. Onze bestaande app selectie is ook behandeld met updates, bug fixes en verbeteringen in het hele ontwerp.

.

Zorin OS 10 is gebaseerd op Ubuntu 15.04 en wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde en met de bijgewerkte Linux Kernel 3.19 & systemd is bijgewerkt voor hogere prestaties, betere beveiliging en betere hardware-ondersteuning.

.

Zoals altijd, Zorin OS 10 maakt gebruik van de Zorin Desktop omgeving met Zorin Menu voor ongeëvenaarde maatwerk en de Zorin Look Changer (uitzicht wisselaar) voor ultiem gebruiksgemak. We hebben ook terug onze Zorin Web Browser Manager geïmplementeerd om het u gemakkelijk te maken zodat u kan kiezen voor de installatie van een andere web browser.

.

U kan Zorin OS 10 Core of de Ultimate downloaden op deze pagina: downloadpagina

Eerdere uitgebrachte versies van Zorin OS

Zorin OS 9 Core

.

De belangrijkste focus voor Zorin OS 9 is op de stabiliteit en de verfijning van Zorin OS’s breed scala aan geweldige functies. Ten eerste, Zorin OS 9 bevat een groot aantal bijgewerkte software en bug fixes om ervoor te zorgen dat uw computer beter draait dan ooit. Nieuwe toepassingen zoals de Firefox-webbrowser en Rhythmbox Music Player zijn ook opgenomen in deze versie. EFI boot ondersteuning is toegevoegd, waardoor het makkelijker is om Zorin OS te krijgen op nieuwere computers (64 bits). Daarnaast hebben we een nieuwe donker blauwe desktop thema in de Zorin Thema Changer geïntroduceerd in aanvulling op de lichte en donkere thema’s. Zoals Zorin OS 9 is gebaseerd op Ubuntu 14.04 LTS kunt u verwachten continue software-updates te ontvangen tot 2019, waardoor het de ideale besturingssysteem wordt voor grootschalige implementaties.

bureaublad origineel

.

Zoals altijd, Zorin OS 9 gebruikt de Zorin Desktop omgeving met Zorin Menu voor ongeëvenaard maatwerk en de Zorin Look-wisselaar voor ultiem gebruiksgemak. We voegden er ook onze Zorin webbrowser Manager bij om de installatie van webbrowsers te verlichten. De Ultimate Edition is voorzien van de uitgebreide Zorin Look Changer (met alle 6 verschillende desktop omgevingen), Zorin Splash Screen Manager en Zorin Background Plus.

U kan Zorin OS 9 Core hier downloaden van deze pagina:

Zorin OS 9 downloaden.