Over mij…

Goeie dag,

Om een lang verhaal kort te maken. Computers ja met alles erop en eraan zijn mijn grote passie en hobby. Ik ben Hendrik Van Marcke en dit is een foto van enkele jaren terug, nu ben ik wat ouder geworden haha.

Dit ben ik.

Dit ben ik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen ben ik tijdens dit schrijven 52 jaar geworden.

Ik ben computertechnieker en hieronder zie je mijn felbegeerde getuigschrift:

diploma 1

Mijn hoofdcomputer is nog altijd een (Aldi) Medion computer met Windows 7 als besturingssysteem. Daarnaast heb ik nog enkele desktop computers en een laptop. Op één van die desktop computers heb ik een meervoudige opstart met (hoe kan het ook anders) Zorin OS 9 Core Lts, Zorin OS 10 Core, Ubuntu en Linux Mint 17.1 Rebecca. Op de laptop heb ik Zorin OS 9 Core LTS volledig gepimpt met Conky Manager en Cairo dock.

Mijn interesse in Linux derivaten bestaat eigenlijk nog niet zo lang, zo’n 3 jaar nog maar. En ik begon met de eerste installatie van Linux Mint 13.

Maar ik ben een Windows mannetje en ik miste de gebruikers omgeving van Windows in Linux. Dus ben ik op zoek gegaan naar een meer geschikt OS (Operating System = Besturingssysteem) dat meer lijkt alsof ik met Windows werkte.

En ik had het dan ook na heel wat zoeken gevonden op DistroWatch.com, het werd dus Zorin OS.

Nu is het wel zo dat ik heel wat zelfstudie heb moeten verrichten om wat meer van Linux te begrijpen en ik moet zeggen dat ik toch wel aardig uit de voeten kan met de terminal en het algemeen gebruik van Linux wat niet wil zeggen dat ik dan een specialist ben och neen zeer zeker niet, alleen is de meeste informatie niet echt duidelijk en meestal ook nog eens in het Engels.

Enfin, Zorin OS bestaat alleen in het Engels en ik wou er een Nederlandstalige website en forum voor maken zoals dat met Linux Mint en Ubuntu ook bestaat.

Mijn doel bestaat er in iedereen toegankelijk te maken tot een tof en eenvoudig en bovenal gratis besturingssysteem voor zijn of haar computer. Ik wil dit proberen door gebruikershandleidingen te maken en op het forum te verspreiden, ook wil ik nog aan een project werken maar dat is voor later.

Ik hoop dat u veel informatie vind op het forum (waar u gratis lid kan van worden) en op de website.

Groeten,

Hendrik Van Marcke

PS: Hier vind u een contact formulier waarmee u mij persoonlijk een bericht kunt nalaten. Natuurlijk opteer ik ervoor dat u zich gratis lid maakt op het forum, daar kan u alle vragen stellen en zelfs chatten en weet dat er geen domme vragen bestaan, elke vraag wordt beantwoord.